Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού ατόμου αγνώστων λοιπών στοιχείων εντός ιστιοφόρου σκάφους στον Πόρο την 30/09/23 – Εντοπισμός 31 ατόμων στο Φαρμακονήσι - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη – Ημιβύθιση Ε/Π - Α/Κ σκάφους στον Ε

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ανεύρεση σορού ατόμου αγνώστων λοιπών στοιχείων εντός Ι/Φ σκάφους στον Πόρο την 30/09/23, γνωρίζεται ότι η σορός ταυτοποιήθηκε μέσω της ανάλυσης δείγματος γενετικού υλικού.

Πρόκειται για τον 74χρονο αλλοδαπό ιδιοκτήτη του εν λόγω ιστιοφόρου.

*****

Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή της Λέρου από το βόρειο φυλάκιο Φαρμακονησίου, για τον εντοπισμό φουσκωτής λέμβου στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού.

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Φαρμακονησίου και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντοπίστηκαν τριάντα ένα αλλοδαπούς.

Οι ανωτέρω επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στη Λέρο και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Λέρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη Μυτιλήνηκαι συγκεκριμένα στην οδό Π. Κουντουριώτη, όταν δίκυκλο μοτοποδήλατο με οδηγό μία 46χρονη προσέκρουσε σε προπορευόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε μία 64χρονη.

Από τη σύγκρουση έπεσε στο οδόστρωμα η 46χρονη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λίμνης Ευβοίας, για την ημιβύθιση του επαγγελματικού Α/Κ σκάφους «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»Ν. Αιδ. 43 στη θέση Λεόντειο της θαλάσιας περιοχής Άγιος Νικόλαος Γαλατάκη της λίμνης Ευβοίας στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, με μοναδικό επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του.

Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ιδιωτικά σκάφη, τα οποία διαπίστωσαν την ημιβύθιση του αλιευτικού σκάφους, σε απόσταση δέκα μέτρων από την ακτή. Ο κυβερνήτης του Ε/Π – Α/Κ σκάφους μετεπιβιβάστηκε σε βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργιας, το οποίο έπλεε στην περιοχή.

Κατά δήλωση του κυβερνήτη, το Α/Κ σκάφος είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Λίμνης για την διενέργεια αλιείας και καθώς έπλεε, πιθανόν να προσέκρουσε σε επιπλέοντα κορμό δέντρου ή βράχο. Στη συνέχεια παρουσίασε εισροή υδάτων και σε ελάχιστο χρόνο ημιβυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με την βοήθεια επαγγελματία δύτη, το Α/Κ σκάφος επισκευάσθηκε προσωρινά και ανελκύσθηκε σε τοπικό ναυπηγείο της περιοχής.

Από τη Λιμενική Αρχή της Λίμνης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Σχετικές εικόνες