Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Ζέα την 29-03-2022 - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και στην Πάτρα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Δ/Ξ πλοίου στη Νεάπολη Βοιών - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στην θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής, απογευματινές ώρες της 29.03.2022, γίνεται γνωστό ότι η γυναίκα αναγνωρίστηκε από οικείο της. Πρόκειται για 57χρονη αλλοδαπή.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 21 και 32 ετών προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για κατοχή εγγράφων τρίτων προσώπων προς διάθεση σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό την μετακίνηση αυτών στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που έγινε στους ανωτέρω αλλοδαπούς κατά την αποβίβαση τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες εντός υποδημάτων του 21χρονου, τέσσερις (04) κάρτες αιτούντος ασύλου αλλοδαπών τρίτων προσώπων και εντός υποδημάτων του 32χρονου, δύο (02) κάρτες αιτούντος ασύλου αλλοδαπών τρίτων προσώπων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα, τέσσερα (04) κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατό εβδομήντα ευρώ (1.170€).

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 29, 35 και 20 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε σε αυτοσχέδια διαμορφωμένη κρύπτη εντός του χώρου του επικαθήμενου, τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο, καθώς και δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, ότι 29χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου ''KRITI KING'' σημαίας Λιβερίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Λακωνικού Κόλπου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στην περιοχή έσπευσε το Ε/Γ-Λάντζα ''ΜΑΧΗ'' Ν.Ν. 11, όπου παρέλαβε τον εν λόγω ασθενή και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, απ' όπου μετέβη με ιδιωτικό μέσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-81χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-66χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-60χρονης, από τον λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου στον λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62.

Σχετικές εικόνες