Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Άλιμο την 21/06/2023 - Σύλληψη αλλοδαπού για απείθεια στο Ηράκλειο - Ημιβύθιση σκάφους στην Ιεράπετρα - Διακομιδές

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ανεύρεση σορού γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην ελεύθερη παραλία Β΄ Αλιπέδου Αλίμου, γνωρίζεται ότι αναγνωρίστηκε η σορός από οικείο πρόσωπο.

Πρόκειται για 86χρονη ημεδαπή.

*****

Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Ηρακλείου, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του άρθρου 169 (Απείθεια) του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από τον λιμένα Πειραιά, ο ανωτέρω δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. να επιδείξει τα έγγραφά του, ενώ αρνήθηκε να τους ακολουθήσει για διενέργεια ελέγχου και εξακρίβωση των στοιχείων του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, για ημιβύθιση Α/Κ σκάφους σημαίας Συρίας, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στην προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου Ιεράπετρας.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος να έχει υποστεί εισροή υδάτων, λόγω πιθανού ρήγματος, με αποτέλεσμα την ημιβύθιση και την επικάθιση του στον βυθό της θάλασσας σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενα σκάφη και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τοποθετήθηκε περιμετρικά πλωτό φράγμα, για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-68χρονου, από το λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-76χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25,

-75χρονου, από το λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ-Θ/Τ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Ν. Σ. 166,

-17χρονου, από το λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Α/Ψ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν. Π. 10001,

-19χρονου και 76χρονου, από το λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-85χρονου, από το λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Ν. 67.

Σχετικές εικόνες