Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την απαγόρευση απόπλου πλοίων στο λιμάνι του Λαυρίου - Ανεύρεση σορού άνδρα στην Κω – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στα Χανιά – Διακομιδές ασθενών

DSC_9601.1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την απαγόρευση απόπλου πλοίων στο λιμάνι του Λαυρίου, γνωρίζεται ότι τις μεσημβρινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε απεμπλοκή της άγκυρας του Ro-Ro “AKRITAS” από την άγκυρα του κρουαζιερόπλοιου “AEGEAN ODYSSEY” σημαίας Παναμά.

Ακολούθησε επιθεώρηση του Ro-Ro και έκδοση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, με αποτέλεσμα την άρση της απαγόρευσης και τον απόπλου του πλοίου για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

Τα δύο κρουαζιερόπλοια “AEGEAN ODYSSEY” και “CELESTYAL DISCOVERY” εξακολουθούν να τελούν υπό απαγόρευση απόπλου, μέχρι την ολοκλήρωση της επιθεώρησής τους.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, για την ύπαρξη 31χρονου αλλοδαπού χωρίς τις αισθήσεις του, στην παραθαλάσσια περιοχή ''ΣΚΑΝΔΑΡΙ'' Κω.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας της Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο της Κω που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χανίων, με περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώθηκε η πτώση Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή του Ενετικού λιμένα Χανίων.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χανίων, όπου εντόπισαν και ανέσυραν τον μοναδικό επιβαίνοντα του οχήματος. Ο 53χρονος ημεδαπός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Χανίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι είχαν ανάγκη από άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη:

-82χρονης και 74χρονου, από το λιμάνι της Σερίφου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N. 67,

-86χρονης, από το λιμάνι της Αλόννησου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π -Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001 και

-91χρονης, από το λιμάνι Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμάνι Σάμης Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες