Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης 108 αλλοδαπών στη Δήλο - Τραυματισμός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας στην Ηγουμενίτσα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Απαγόρευση απόπλου ΕΓ-ΤΡ στο Λαύριο

ΑΙ ΠΠΛΣ 900
Share:    

Αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης εκατόν οκτώ (108) αλλοδαπών στη Δήλο στις 18 Ιουνίου 2022, ανακοινώνεται ότι από την Λιμενική Αρχή Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν έξι (06) εκ των 108 αλλοδαπών, για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, για πρόκληση ναυαγίου και για εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον κατά δήλωση των αλλοδαπών, αγνοούνται οκτώ (08) άτομα, εκ των οποίων τρεις (03) ανήλικοι. Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίου τύπου.
*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για περιστατικό τραυματισμού 35χρονου υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κατά την διενέργεια ελέγχου σε Φ/Γ όχημα στην πύλη εισόδου του Λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε, στην προσπάθεια του να κατέβει από Φ/Γ όχημα (τράκτορα) το οποίο συνοδευόταν από επικαθήμενο όχημα. Ο 35χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, αρχικά στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις. Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 48 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος μετέφερε με όχημα τύπου VAN, τον 48χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και παράλληλα είχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος SCHENGEN. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο καθώς και το ανωτέρω όχημα.
*****

Ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, μεσημβρινές ώρες χθες για προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ “ΝΙΚΙ” Ν.Π. 12439, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΝΤΕΛΕΝΙΑ” Λαυρεωτικής, πλησίον της ακτής.

Συγκεκριμένα, λόγω εμπλοκής σχοινιού στην προπέλα και αδυναμία χρήσης της δεξιάς μηχανής, το ανωτέρω σκάφος προσάραξε σε βραχώδη περιοχή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το εν λόγω σκάφος αποκολλήθηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ σκάφος “SEA SOS I” T.Λ. 325, στις εγκαταστάσεις ''ΟΛΥΜΠΙΚ ΜΑΡΙΝ'' Λαυρίου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την Λιμενική Αρχή Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΙΚΙ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

Σχετικές εικόνες