Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 57 αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή 60 ν.μ. δνδ νήσου Κεφαλλονιάς την 11-06-2022 - Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στην Κάλυμνο - Παροχή συνδρομής σε λουόμενη στην Αγριά Βόλου

DSC_0097
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης: Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή 60 ν.μ. δυτικά νοτιοδυτικά νήσου Κεφαλλονιάς πρωινές ώρες της 11-06-2022, γνωρίζεται ότι, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί εκ των πενήντα επτά (57), ηλικίας 26 και 28 ετών, για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και προέκυψε κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και τους οποίους επιχείρησαν από κοινού να προωθήσουν σε έδαφος κράτους μέλους της Ε.Ε., κατά παράβαση του ν.4251/2014.

*****

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Πάτμου, Λέρου και Καλύμνου, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Θ/Γ σκάφους ΄΄BELLA FRISIA΄΄ σημαίας Ολλανδίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ΔΒΔ ν. Λέρου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς Ρ/Κ πλοίο, όπου εντόπισαν το εν λόγω Θ/Γ σκάφος, με τους πέντε (5) επιβαίνοντες του, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, το ''BELLA FRISIA'' κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ πλοίο στον λιμένα Καλύμνου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο φορέα. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Βόλου, για περιστατικό λουόμενης σε δυσχερή θέση, στην θαλάσσια περιοχή ''Καλαμιών-Καρνάγιου'' Κάτω Λεχωνίων. Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα από ξηράς.

Η 37χρονη γυναίκα, εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος στην θαλάσσια περιοχή Αγριάς Βόλου να παρασύρεται από θαλάσσια ρεύματα και περισυνελέγη, έχοντας τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον λιμένα Βόλου με ασφάλεια, όπου σύμφωνα με δήλωσή της, δεν κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της σε νοσοκομείο.

*****


Σχετικές εικόνες