Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών σε κόλπο ¨Κατταβιάς¨ ν. Ρόδου - Θάνατος αλλοδαπού ναυτικού στο Βόλο - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της 19/06/2022, σε κολπίσκο ¨ΚΑΤΤΑΒΙΑ¨ νότιο - νοτιοδυτικά ν. Ρόδου, ανακοινώνεται ότι από την Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) εκ των πενήντα έξι (56) αλλοδαπών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου για θάνατο 53χρονου αλλοδαπού ναυτικού, ειδικότητας ναύτη, επί Φ/Γ πλοίου, σημαίας Τανζανίας, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στον εμπορικό λιμένα Βόλου.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο κατάστρωμα του πλοίου, ενώ στη συνέχεια μέλη του πληρώματος του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Ακολούθως, ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 45χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες