Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 27 ν.μ. ΝΔ Ακρωτηρίου Ταίναρου

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Συνέχεια Ενημέρωσης:

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε την 21.06.2023 στη θαλάσσια περιοχή 27 ν.μ. ΝΔ Ακρωτηρίου Ταίναρου, γνωρίζεται ότι κατά την προανακριτική διαδικασία η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας συνέλαβε τέσσερις (04) άνδρες, δύο (02) υπηκόους Ιράκ και δύο (02) υπηκόους Μαρόκου, ηλικίας 28, 28, 36, και 53 ετών, οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στη μεταφορά των υπολοίπων, αποτελώντας μέλη διεθνούς εγκληματικής ομάδας. Κατά συνέπεια, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) του Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ενώ οι ανωτέρω συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικές εικόνες