Συλλήψεις τριών ημεδαπών για ναρκωτικά στη Σαμοθράκη – Τραυματισμός αλλοδαπού στη Σκόπελο –

1
Share:    

Συλλήψεις τριών ημεδαπών για ναρκωτικά στη Σαμοθράκη – Τραυματισμός αλλοδαπού στη Σκόπελο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα – Διακομιδές ασθενών

Στη σύλληψη τριών ημεδαπών προέβησαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης σε συνεργασία με στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου “ΔΙΑΣ”. Συγκεκριμένα:

-Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες, στον λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, ένας 23χρονος ημεδαπός διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που κατέπλευσε από τη ν. Λήμνο, διαπιστώθηκε ότι έφερε μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 8,3 γραμμαρίων καθώς και έναν μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης.

-Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στον λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, μία 41χρονη ημεδαπή διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβασή της από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που κατέπλευσε από τη ν. Λήμνο, διαπιστώθηκε ότι έφερε μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 5,7 γραμμαρίων.

-Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στον λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, μια 33χρονη ημεδαπή διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβασή της από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που κατέπλευσε από τη ν. Λήμνο, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή της, εντός τσάντας μεταφοράς, είκοσι ένα (21) παραισθησιογόνα μανιτάρια, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα 9,1 γραμμάρια της ουσίας κεταμίνη, ένα θρυμματισμένο δισκίο ΄΄ΕΚΣΤΑΣΗ΄΄ , καθώς και δύο γυάλινες συσκευασίες περιέχουσες άγνωστη ναρκωτική ουσία σε υγρή μορφή.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν όλες οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες και πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου για τραυματισμό 59χρονου αλλοδαπού, κατόπιν πτώσης του από βραχώδη περιοχή στη θάλασσα, στην περιοχή Αγνώντα Σκοπέλου.

Ο άνδρας περισυνελέγη από διερχόμενο ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου.

*****

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Λευκίμμης για προσάραξη του ιστιοφόρου σκάφους ‘’TANGO ΙΙ’’ Ν.Π 12167, στην θαλάσσια περιοχή “Αλυκών” Λευκίμμης με δέκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., το ιδιωτικό σκάφος “SILVERCATTOO” N.K. 360 και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XXVII” Ν.Π. 4422, όπου διαπιστώθηκε ότι το Ι/Φ σκάφος είχε επικαθήσει σε αμμώδη αβαθή με τους επιβαίνοντες του, να είναι καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια το ‘’TANGO ΙΙ’’ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ανωτέρω Ρ/Κ πλοίου και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στην μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Ν. 53,

-33χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.,

-45χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν. Ν. 64,

-49χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.,

-69χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.,

-46χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 1001 και

-92χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56.

Σχετικές εικόνες