Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή περί τα 55 ν.μ. δυτικά της Πύλου και σύλληψη αλλοδαπών διακινητών

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή περί τα 55 ν. μ. δυτικά Πύλου την 19-11-2022, όπου διασώθηκαν συνολικά ενενήντα δύο (92) αλλοδαποί, εκ των οποίων είναι 18 γυναίκες, 30 άντρες, 31 ανήλικα αγόρια και 13 ανήλικα κορίτσια, γνωρίζεται ότι κατά την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), προέκυψε η εμπλοκή δύο (02) αλλοδαπών διακινητών ηλικίας 59 και 25 ετών, που επέβαιναν στο Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.), οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), Ν.4251/14 (κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις) καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο). Ανωτέρω Ι/Φ απέπλευσε από την Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία ενώ οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί πλήρωσαν για την μεταφορά τους το ποσό των οχτώ χιλιάδων ευρώ (8.000).

Επιπρόσθετα η Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αξιολογεί το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν, ενώ παράλληλα διερευνάται η εμπλοκή έτερων συνεργατών των διακινητών καθώς και η συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διεθνούς κυκλώματος.

Σχετικές εικόνες