Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Μυκόνου – Σύλληψη ανήλικου αλλοδαπού στη Χαλκίδα – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που διεξάγεται από την 26/05/2023, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Μυκόνου, εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες σορός γυναίκας σε βραχώδη περιοχή στον Άγιο Θεολόγο ν. Αντίπαρου.

Η σορός ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αντίπαρου και στη συνέχεια στο Κ.Υ. Πάρου, όπου αναγνωρίστηκε από οικείο της. Πρόκειται για 18χρονη αλλοδαπή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νέο δελτίο τύπου.

*****

Στη σύλληψη ενός 16χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας για παράβαση του άρθρου 94 του Ν. 2696/99 περί Κ.Ο.Κ. καθώς και του άρθρου 167 Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος συνελήφθη για οδήγηση Ι.Χ.Ε. στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, εντός της χερσαίας ζώνης επί της οδού Αγίου Νικολάου Νέας Αρτάκης, ενώ κατά τη διαδικασία ο ανήλικος αντιστάθηκε και κινήθηκε απειλητικά κατά των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας.

Εν συνεχεία, ακολούθησε η σύλληψη της 54χρονης μητέρας του ανωτέρω για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 360 του Ποινικού Κώδικα περί «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-63χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV" Ν.Ν. 64,

-24χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V" Ν.Ν. 67,

-72χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV" Ν.Ν. 64,

-77χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ" Ν.Τ. 25 και

-24χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ "ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ" Ν.Π. 11589.

Σχετικές εικόνες