Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Κρήτης - Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στη Σκιάθο - Μηχανική βλάβη Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφέρεται ότι, το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας που διενεργεί την προανάκριση, έχει ήδη εντοπίσει μεταξύ των διασωθέντων τρεις (03) διακινητές, ηλικίας 52, 30 και 34 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

*****

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας, την Κυριακή 25/07/2021.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου ''ΕΡΑΤΩ'' Ν.Π. 11061 ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή και δεν δύναται να συνεχίσει το δρομολόγιο του για λιμένα Βόλου, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους τριάντα (30) επιβάτες στον λιμένα ν. Σκιάθου. Οι εν λόγω επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους, μαζί με τους 22 επιβάτες που ανέμεναν στον οικείο λιμένα προς επιβίβαση, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΕΡΑΤΩ'', ενώ στη συνέχεια επετράπη ένας μεμονωμένος πλους, κενό επιβατών, για το λιμένα Βόλου.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ'' Ν.Π. 12421, για ακυβερνησία του εν λόγω πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Γυάρου.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ιδία μέσα και με τη συνδρομή του Ρ/Κ ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Χ'' Ν.Π. 3472 στον εμπορικό λιμένα ν. Σύρου, με τα δώδεκα (12) μέλη πληρώματος καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.