Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 283 αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 18ν.μ. νότια της Γαύδου - Διάσωση 45χρονου αλλοδαπού από Ε/Γ-Ο/Γ- Τ/Χ-ΚΑΤ πλοίου στην Τήνο - Θάνατος αλλοδαπής στη Λευκάδα – Θάνατος αλλοδαπής

Ν/Γ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση διακοσίων ογδόντα τριών (283) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 18ν.μ. νότια της Γαύδου, τις απογευματινές της 07/07/2024, συνελήφθησαν τέσσερις (04) αλλοδαποί, ηλικίας 19, 20, 19 και 25 ετών, ως διακινητές των υπολοίπων για παράβαση του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨ και του άρθρου 45 του Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος σημαίας Νήσων Μάρσαλ βυθίζεται νότια της Τήνου και ο 45χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του και μοναδικός του επιβαίνων (υπήκοος Σερβίας) το εγκατέλειψε και μετεπιβιβάστηκε σε σωστική σχεδία.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του σκάφους, ενώ απέπλευσε το Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ XLIII» για την περιοχή. Ο 45χρονος, ο οποίος επέβαινε σε σωστική σχεδία, εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡΕΞΠΡΕΣ» και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Τήνου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κ.Υ. Τήνου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λευκάδας ότι μία 38χρονη αλλοδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ». Η 38χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της Βασιλικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα δύο άτομα περισυνελέγησαν από τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον τραυματισμό ενός 61χρονου επιβαίνοντα ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Πολωνίας. Το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Πηγαδίων Καρπάθου συνοδευόμενο από το Ε/Ρ – Α/Ψ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΡΙΑ» Τ. Διαφανίου 24. Ο 61χρονος αποβιβάσθηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καρπάθου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

Σχετικές εικόνες