Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Κεφαλληνίας

ΠΛΣ
Share:    

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), από πρωινές ώρες την 02.10.2022, γνωρίζεται ότι, οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με το Δ/Ξ πλοίο “GINGA HAWK”.

Συγκεκριμένα, στον λιμένα Ηγουμενίτσας αποβιβάστηκαν με τη συνδρομή Ρ/Κ πλοίου “ΘΥΕΛΛΑ”, συνολικά πενήντα έξι (56) αλλοδαποί εκ των οποίων 43 άνδρες, 6 γυναίκες και 6 παιδιά, όλοι καλά στην υγεία τους.

Κατά την προανακριτική διαδικασία που διενεργούν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας εντόπισαν και συνέλαβαν 03 άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοφόρο και φέρονται ως υπεύθυνοι για την μεταφορά των υπολοίπων αλλοδαπών από τα Τουρκικά παράλια με προορισμό τις ακτές της Ιταλίας και ως εκ τούτου συνελήφθησαν, ενώ πρόκειται να προσαχθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικές εικόνες