Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Ρόδο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αρτέμιδα – Θάνατος ημεδαπής στην Καλαμάτα

DSC_3393
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα που ξεκίνησε, πρώτες πρωινές ώρες την 01.11.2022, γνωρίζεται ότι, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε σορός άνδρα, σε προχωρημένη σήψη, στην περιοχή «ΜΑΡΜΑΡΑ» Καρύστου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Καρύστου.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δώδεκα (12) αλλοδαποί άνδρες και έχουν ανασυρθεί είκοσι επτά (27) σοροί.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 72χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου ''AZAMARA JOURNEY'' σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 51 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Ρόδου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα, απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με επιβαίνοντες στελέχη του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 72χρονο και τον μετέφερε στον λιμένα Ρόδου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” Ν.Π. 7117 στις Ν. «ΚΟΚΚΙΝΟΝΗΣΙΑ» στη θαλάσσια περιοχή Αρτέμιδος, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και τα Α/Κ σκάφη «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Λ.Ρ. 10980, «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Λ.Ε. 8343 και «ΕΛΕΝΗ» Σ.Ρ. 1675.

Το “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με τη συνδρομή του Α/Κ «ΕΛΕΝΗ», στο αλιευτικό καταφύγιο Αρτέμιδος όπου έδεσε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους , μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΒΕΡΓΑΣ» Καλαμάτας, 89χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Σχετικές εικόνες