Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Θάνατος ημεδαπής στη Σαγιάδα - Διακομιδές ασθενών

111
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα που ξεκίνησε, πρώτες πρωινές ώρες την 01.11.2022, γνωρίζεται ότι, πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε σορός άνδρα από ιδιωτικό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά όρμου Καρύστου, η οποία ανασύρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Καρύστου.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δώδεκα (12) αλλοδαποί άνδρες και έχουν ανασυρθεί είκοσι τρεις (23) σοροί.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νέο δελτίο τύπου.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 39, 46 και 36 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) με τη συνδρομή του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 39χρονο και συνεπιβάτες τον 46χρονο με τον 36χρονο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο χώρο του αερόσακου εννέα (09) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ στην κατοχή των ανωτέρω βρέθηκε το χρηματικό ποσό των δεκαοκτώ χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ (18.900 €).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Κεραμίδι Σαγιάδας, 72χρονη ημεδαπή.

Η 72χρονη μεταφέρθηκε στο Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαγιάδας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής .

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-18 ωρών βρέφους, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας , με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-68χρονου, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες