Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη την 21/05/2022 - Παροχή συνδρομής σε ανήλικη και σύλληψη ημεδαπής στον Πειραιά- Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Χίο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στην Θεσσαλονίκη την 21.05.22, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των εικοσιπέντε χιλιάδων πεντακοσίων δέκα ευρώ και σαράντα επτά λεπτών (25.510,47€).

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ'' Ν.Π. 10532, για την ύπαρξη ατόμου χωρίς τις αισθήσεις του, εντός της θαλάσσιας περιοχής Αργοσαρωνικού στον κεντρικό λιμένα Πειραιά.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του οικείου Λιμενικού Φυλάκιου, όπου εντόπισαν και ανέσυραν ανήλικη, στην οποία με τη συνδρομή ιδιώτη, παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της. Στη συνέχεια, η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας ''ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ'', συνοδεία στελέχους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., κι ακολούθως διεκομίσθη στο ΠΑΙΔΩΝ ''ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ'', για περαιτέρω εξετάσεις.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη μητέρα της εν λόγω ανήλικης για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση ανηλίκου).

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου "ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ" Ν.Π. 10882, για τον τραυματισμό ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας μάγειρα) εντός του πλοίου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ναυτικός έπειτα από πτώση τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ''.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Χίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονου, από τον λιμένα ν. Δονούσας στον λιμένα ν. Νάξου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-87χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-27χρονης, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες