Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στη Μυτιλήνη την 11/03/22 – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Λευκίμμη – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ζάκυνθο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 11/03/22, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των εξακοσίων εξήντα πέντε ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (665,77€).

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ-ΑΝ ''ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ'' Ν.Π. 10537, ότι κατά την πραγματοποίηση χειρισμών κατάπλου στον οικείο λιμένα, παρουσιάστηκε έντονος χτύπος στο σύστημα μετάδοσης της αριστερής κύριας μηχανής.

Το εν λόγω πλοίο, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ηγουμενίτσας στον λιμένα Λευκίμμης, αποβίβασε με ασφάλεια 18 επιβάτες, 8 ΕΙΧ και 2 Φ/Γ οχήματα.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους “ΜΑΤΙΝ” σημαίας Γαλλίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Ζακύνθου.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σκάφος δύναμης FRONTEX, ενώ το Ι/Φ, με τη συνδρομή των ανωτέρω, κατέπλευσε με ασφάλεια, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Πύλου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-84χρονου, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.Ν. 57,

-87χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-60χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62 και

-59χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους “ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ” εντοπίστηκε νεκρή σήμερα, στην παραλία Περαίας-Νέων Επιβατών στη Νέα Μηχανιώνα.

Από από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες