Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Θ/Γ σκάφους αναψυχής στους Οθωνούς την 23/06/21 – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ στη Ρόδο – Θάνατος λουόμενης στο Άστρος Κυνουρίας – Αλιευτικός έλεγχος και κατάσχεση αλιευμάτων στην Κέρκυρα –

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Θ/Γ σκάφους αναψυχής  στους Οθωνούς την 23/06/21 – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ στη Ρόδο – Θάνατος λουόμενης στο Άστρος Κυνουρίας – Αλιευτικός έλεγχος και κατάσχεση αλιευμάτων στην Κέρκυρα – Παροχή συνδρομής σε
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αποκολλήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Θ/Γ σκάφους “GALBI” σημαίας Νήσων Κέιμαν, το οποίο είχε προσαράξει την 23/06/2021 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Οθωνών, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος αποκολλήθηκε με ασφάλεια και με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΙΩΑΝΝΗΣ» Ν.Π. 12454 ρυμουλκήθηκε και κατέπλευσε ασφαλώς στις εγκαταστάσεις της μαρίνας Γουβιών ν. Κέρκυρας και στην συνέχεια ανελκύθηκε στην ξηρά. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' Ν.Π. 1 0599 για δυσλειτουργία της δεξιάς κύριας μηχανής του πλοίου (αδυναμία αυξομείωσης στροφών) κατά τον πλου του από τον λιμένα Μεγίστης για λιμένα Ρόδου.

Το πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από λιμένα Μεγίστης για λιμένες Ρόδου, Σύμης, Χάλκης, Νισύρου και Κω με 17 επιβάτες, 5 Ι.Χ.Ε,1 Φ/Γ και 1 Δ/Κ . Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμου και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες του θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΥ'' δήμου Βόρειας Κυνουρίας, 72χρονη ημεδαπή. Η ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Άστρους, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας. Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.
*****
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σήμερα, τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Λευκίμμης, στον λιμένα “ΠΕΤΡΙΤΗ”, σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος μετά από διενέργεια αλιείας, διαπιστώθηκε η εκφόρτωση επτά (07) τεμαχίων ξιφία, υπολειπόμενου μεγέθους έκαστο, με αφαίρεση κεφαλής στο σύνολο τους, χωρίς το σκάφος να διαθέτει ειδική άδεια αλιείας άκρως μεταναστευτικών ειδών.

Από τη Λιμενική Αρχή Λευκίμμης κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα και παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας για ύπαρξη κολυμβήτριας, η οποία έχρηζε βοήθειας, στη θαλάσσια περιοχή της πλαζ ΕΟΤ Πάτρας. Στο ανωτέρω σημείο έσπευσε προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περισυνέλεξε την ανωτέρω κολυμβήτρια η οποία ήταν καλά στην υγεία της, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων.


Σχετικές εικόνες