Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Στυλίδα την 23-09-2021 - Απαγόρευση απόπλου και τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ σκάφους στη Σύρο - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στην Κάρυστο - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμ

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ "ΜΠΙΛΛΟΥΚΙΑ" Ν.Π.7018 στην Στυλίδα την 23.09.2021, γνωρίζεται ότι, απογευματινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε η αποκόλλησή του με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ" Σ.ΑΤ. 45Α και του Ε/Π "ΔΑΜΙΑΝΟΣ" Λ.Χ 633Γ', ενώ στην συνέχεια ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σύρου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''CALDERA VISTA' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Καρύστου-Άνδρου-Τήνου με 31 επιβάτες, 1 Ε.Ι.Χ. και 1 δίκυκλο, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στον οικείο λιμένα, προσέκρουσε σε αυτόν με το αριστερό πρυμναίο τμήμα.

Από την πρόσκρουση διαπιστώθηκαν ζημιές στον αριστερό προσκρουστήρα του συστήματος υδροπρόωσης, ενώ παράλληλα προκλήθηκε ο τραυματισμός 31χρονου ημεδαπού, μέλους πληρώματος του εν λόγω πλοίου (Μηχανοδηγός Β'), ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του "CALDERA VISTA", ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος "PERLA" σημαίας Πολωνίας, το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα Καρύστου, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ οι εν λόγω επιβαίνοντες παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.ΝΑΞΟΥ 53, 52χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, στην περιοχή Βασιλική Αγίας Μαρίνας Φθιώτιδας.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.