Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Χάλκη την 29/04/2023 – Θάνατος ημεδαπής στη Στυλίδα – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Βόλο –Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Μάλτας στη Χάλκη, γνωρίζεται ότι, πρωινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε η αποκόλληση του με τη συνδρομή των Ρ/Κ “ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΙΦΝΟΣ” Ν.Π. 12503, “ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗΣ ΜΙΝΩΑΣ” Ν.Π. 12719 και “ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΚΑΦΙ ΙΙ” Ν.Π. 12778.

Στη συνέχεια, το εν λόγω Φ/Γ πλοίο ρυμουλκήθηκε με τη συνδρομή των Ρ/Κ “ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΙΦΝΟΣ” Ν.Π. 12503 και “ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΚΑΦΙ ΙΙ” Ν.Π. 12778, στην θαλάσσια περιοχή “ΤΡΑΧΙΑ” ν. Χάλκης, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες επιθεώρησης των υφάλων του από εξειδικευμένο δύτη, ενώ πλησίον του παραμένουν τα ανωτέρω Ρ/Κ πλοία και ο πλωτός γερανός “ΙΓΝΑΝΤΙΟΣ” Ν.Π. 183.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Καραβόμυλου Φθιώτιδας, 67χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.

*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή Παιδόπολης Αγριάς ν. Μαγνησίας.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν την οδηγό, κατά δήλωση της οποίας μετέβαινε από Αγριά προς Βόλο και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ.Ε. και κατέληξε στα αβαθή της ανωτέρω θαλάσσιας περιοχής. Η οδηγός επέβαινε μόνη της στο όχημα και εξήλθε από αυτό, καλά στην υγεία της, με τη βοήθεια διερχομένων.

Το όχημα ανελκύστηκε από τη θάλασσα με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67, δύο 77χρονοι και μια 80χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες