Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στον Κίσσαμο Χανίων - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πάτρα – Απαγόρευση απόπλου Δ/Ξ πλοίου στην Ελευσίνα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου “MANASSA ROSE M” σημαίας ΚΟΜΟΡΕΣ στον Κίσσαμο Χανίων, γνωρίζεται ότι, χθες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απάντλησης καυσίμων/λιπαντικών, στο εν λόγω πλοίο, από ιδιωτική εταιρεία.

Κατά την διάρκεια των ανωτέρω εργασιών, υπήρξε διαρκής επιτήρηση από αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ διενεργήθηκαν περιπολίες από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. περιμετρικά του προσαραγμένου πλοίου και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Κισσάμου, προς εντοπισμό ρύπανσης, με αρνητικά αποτελέσματα. Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκαν χερσαίες περιπολίες στην ακτογραμμή του Κόλπου Κισσάμου, δίχως να εντοπιστεί ρύπανση.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.
*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, εντός του Νότιου Λιμένα Πατρών, όταν φορτηγό Ι.Χ. όχημα με οδηγό 58χρονο ημεδαπό, παρέσυρε και τραυμάτισε έναν αλλοδαπό.

Ο ανωτέρω αλλοδαπός διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών για την παροχή πρώτων βοηθειών. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Πάτρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, ότι κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Δ/Ξ πλοίου “SANTA PAWLINA” σημαίας Μάλτας σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, ενεπλάκη κάβος στην προπέλα του πλοίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SANTA PAWLINA” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 24χρονου, από τον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ- Ο/Γ “ΑΧΙΛΛΕΑΣ” Ν.Π. 11282,

- 83χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

- 77χρονης, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.