Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την σύλληψη δύο αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη την 08/07/2022 - Θάνατοι λουόμενων στη Ζάκυνθο και στον Κίσσαμο - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο -

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την σύλληψη δύο ημεδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη την 08.07.22, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των δύο χιλιάδων τριακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ και σαράντα πέντε λεπτών (2.334,45€).

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΛΥΚΕΣ'' ν. Ζακύνθου, 67χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΕΙΒΑΔΙΑ'' Καστελίου Κίσσαμου, 83χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Κίσσαμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κίσσαμου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το Ι/Φ σκάφος ''MANGATA'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω θραύσης του ιστού, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησίδων Κάστος και Κάλαμος.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ - Τ/Ρ - Θ/Τ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν. Λευκάδας 313 και το Ι/Δ σκάφος ''ΓΙΩΡΓΟΣ'' Σ. Μεσολογγίου 01 Β΄. Το εν λόγω Ι/Φ εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, και ρυμουλκήθηκε από το ανωτέρω Ι/Δ σκάφος στον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MANGATA'' μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα στη Χίο επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με 77χρονο οδηγό προσέκρουσε με δίκυκλο όχημα με 72χρονο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 72χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'', για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-69χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64 και

-64χρονου, από τον λιμένα ''ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ'' ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους "ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ", εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, στην περιοχή ''ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΟΣ'' του Δήμου Ελαφόνησου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες