Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την σύλληψη ημεδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη την 09/06/2022 - Ακυβερνησία ΘΓ στα Χανιά - Παροχή συνδρομής σε χειριστή κανό στο Ρέθυμνο - Επακούμβηση ΕΓ-ΤΡ σκάφους στη Μύκονο - Διακομιδή ασθενούς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την σύλληψη ημεδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Θεσσαλονίκη την 09.06.22, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των εννέα χιλιάδων τετρακοσίων ένα ευρώ και έξι λεπτών (9.401,06€).

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Χανίων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Θ/Γ “RIAD” σημαίας DELAWARE, λόγω έλλειψης καυσίμων, στη θαλάσσια περιοχή 15 ν.μ. δυτικά των Χανίων.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΕΘΥ VI” Ν.Π.10446, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος με τους δέκα (10) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το “ΕΘΥ VI” στον λιμένα Σούδας όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “RIAD”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για δυσχερή θέση 55χρονου ημεδαπού χειριστή κανό, στη θαλάσσια περιοχή  “ΜΥΣΣΙΡΙΑ” Δήμου Ρεθύμνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής. Στη συνέχεια, ο ανωτέρω αγνοούμενος εντοπίστηκε πάνω στο λιμενοβραχίονα του λιμένα καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με ασφάλεια με το περιπολικό σκάφος στη Μαρίνα Ρεθύμνου.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά του ανωτέρω χειριστή.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, για επακούμβηση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους “ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ” Ν.Π. 10739, στο Ε/Π-Τ/Ρ θαλαμηγό “BLISS” Σημαίας Μάλτας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου του “BLISS”, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο Παλαιό Λιμένα Μυκόνου με 9 επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια των ελιγμών πρόσδεσης του “ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ” με 128 επιβαίνοντες, το τελευταίο επακούμβησε αριστερά της πλώρης της θαλαμηγού, με αποτέλεσμα τη πρόκληση μικρών υλικών ζημιών και στα δυο σκάφη.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα Κατάπολων ν. Αμοργού, στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62, 58χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες