Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό αγνοουμένου στην Αμφιλοχία – Θάνατος γυναίκας στα Ίσθμια – Ακυβερνησία Ι/Δ-Α/Ψ σκάφους στην Πάτμο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό του 29χρονου που αγνοείτο από 26-08-21 στην Αμφιλοχία, γνωρίζεται ότι, πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίσθηκε η σορός του ανωτέρω, στον όρμο “ΚΑΛΑΜΑΚΙ” Μενιδίου Αμφιλοχίας από επαγγελματία αλιέα. Η σορός, η οποία αναγνωρίσθηκε από οικείο του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Λουτρών Ωραίας Ελένης “ΠΗΓΕΣ”, 82χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, για ακυβερνησία του Ι/Δ-Α/Ψ σκάφους ''ΕΙΡΗΝΗ'' Τ.Π. 47 με μοναδικό επιβαίνοντα τον 54χρονο Κυβερνήτη του, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Πάτμου και ν. Λέρου.

Για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π.14, όπου εντοπίστηκε το Ι/Δ-Α/Ψ σκάφος με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Δ/Ρ, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στον λιμένα Σκάλας ν. Πάτμου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΙΡΗΝΗ”, μέχρι την προσκόμιση των απαραίτητων βεβαιωτικών, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-50χρονης, από τον λιμένα ν. Κύθνου στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-38χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-47χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν. Πειραιά 8745.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Νησιά Παναγίας ν. Ελαφονήσου.

Από από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.