Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στο Αίγιο – Ανεύρεση σορού άντρα στους Παξούς – Εντοπισμός αλλοδαπών στην Παλαιόχωρα Χανίων – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα – Σύλληψη ημεδαπού στην Ύδρα

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό του 27χρονου αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στο Αίγιο, γνωρίζεται ότι εντοπίστηκε σώος τις βραδινές ώρες χθες, κοντά στην παραλία Λαμπιρίου του Δήμου Αιγιαλείας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Αιγίου, κατόπιν επικοινωνίας του ίδιου με συγγενικό του πρόσωπο. Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Παξών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, από στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι, καθώς διερχόταν με το ιδιωτικό του σκάφος από την θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ροδοβάνι στους Αντίπαξους, εντόπισε έναν 65χρονο αλλοδαπό, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο 65χρονος ήταν επιβάτης μιας θαλαμηγού (Θ/Γ), η οποία ήταν αγκυροβολημένη στο σημείο και ανασύρθηκε με τη συνδρομή του βοηθητικού σκάφους (TENDER) της Θ/Γ. Ο άντρας μεταφέρθηκε στους Παξούς, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Παξών, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Παλαιόχωρας από στελέχη του Α.Τ. Καντάνου για ύπαρξη ατόμων στην παραλία Κτιστά Άκρα Κριός. Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν σαράντα τέσσερις (44) αλλοδαπούς (όλοι άντρες), ενώ η ξύλινη λέμβος μεταφοράς τους εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσαραγμένη σε βραχώδη ακτή κοντά στον όρμο Βιέννα. Στη συνέχεια, μετά από έρευνα, εντοπίστηκαν τρεις (03) ακόμη αλλοδαποί από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Παλαιόχωρας με τη συνδρομή κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Ελαφονησίου.

Οι συνολικά σαράντα επτά (47) αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε υπαίθριο προσωρινό χώρο φύλαξης στο λιμάνι της Σούδας. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας για περιστατικό πτώσης ενός οχήματος στη θάλασσα, στην περιοχή “Ξένο” Σαλαμίνας. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός της θάλασσας, σε βάθος περίπου μισού μέτρου. Κατά δήλωση του οδηγού, το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες, καταλήγοντας στη θάλασσα. Ο οδηγός και μοναδικός επιβαίνοντας απεγκλωβίστηκε μόνος του και δήλωσε καλά στην υγεία του. Το Ι.Χ.Ε. πρόκειται να ανελκυστεί από γερανοφόρο όχημα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας προέβησαν στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 15 παρ.1 του Ν. 3409/2005 (Α’ 273) “Καταδύσεις αναψυχής και άλλες διατάξεις” όπως ισχύει.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος είναι νόμιμος εκπρόσωπος μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών καταδύσεων αναψυχής, η οποία προέβαινε σε διαφήμιση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διενέργεια κρατήσεων και τον προγραμματισμό οργανωμένων καταδύσεων, χωρίς να κατέχει την προβλεπόμενη άδεια παροχέα υπηρεσιών καταδύσεων αναψυχής. Από τη Λιμενική Αρχή Ύδρας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Σχετικές εικόνες