Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό αγνοουμένων χειριστών κανό στη χώρα Σφακίων - Σύλληψη άνδρα για κλοπή ιχθύων στο Πόρτο Χέλι - Τραυματισμός ναυτικού στη Λάρυμνα - Διακομιδές ασθενών

ΝΓ 518
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό των αγνοουμένων χειριστών κανό στη χώρα Σφακίων γνωρίζεται ότι, τις πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους ο 47χρονος και ο 53χρονος που αγνοούνταν από χθες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χώρας Σφακίων και Γαύδου.

Οι προαναφερθέντες μεταφέρθηκαν με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρτο Χελίου ότι ιδιοκτήτης Α/Κ σκάφους έχει αγκυροβολήσει σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας πλησίον ιχθυοκλωβών, φορώντας στολή δύτη και με τη χρήση αυτοσχέδιας κατασκευής αποτελούμενη από κυκλικό σωσίβιο (κουλούρα) και δίχτυ, έχει ανέβει επάνω στους ιχθυοκλωβούς και αφαιρεί αλιεύματα από αυτούς.

Ο ανωτέρω, αμέσως μόλις έγινε αντιληπτός, τράπηκε σε φυγή πέφτοντας στη θάλασσα, ενώ εντοπίστηκε η αυτοσχέδια κατασκευή πάνω στον ιχθυοκλωβό, η οποία περιείχε εκατόν δέκα εννέα (119) τεμάχια τσιπούρες και τριάντα τρία (33) τεμάχια λαυράκια, συνολικά εβδομήντα οκτώ (78) κιλά αλιεύματα. Το Α/Κ σκάφος εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ. πλησίον των ιχθυοκλοβών και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Πόρτο Χελιού από τον συνιδιοκτήτη του, ενώ τα κλεμμένα αλιεύματα κατασχέθηκαν και εν συνεχεία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση αναζητείται 52χρονος αλιέας στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ν. 1300/1982 (Ζωοκλοπή και Ιχθυοκλοπή), σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του Ν. 420/1970 (Παράνομη αλιεία σε εκμεταλλεύσεις ιχθυοτρόφων υδάτων και υδατοκαλλιεργειών-Ιχθυοκλοπή), καθώς και του άρθρου 372 του Π.Κ. (Κλοπή).

*****

Ενημερώθηκε, σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λάρυμνας για τον τραυματισμό 30χρονου αλλοδαπού ναυτικού (ειδικότητας ναύτη) εντός φορτηγού πλοίου σημαίας Cook Islands, που έγινε τις πρωινές ώρες την 16-02-2024. Το πλοίο ήταν παραβεβλημένο σε εγκαταστάσεις ιδιωτικού εργοστασίου στο λιμάνι της Λάρυμνας για φόρτωση αμμοβολής.

Ο 30χρονος αρχικά διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και στη συνέχεια στο Κ.Α.Τ. Αθηνών, όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-30χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53,

-24χρονου, από το λιμάνι της Χάλκης στο λιμάνι της Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-78χρονου, από το λιμάνι του Κουφονησίου στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες