Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με το θάνατο αλλοδαπής μέλους πληρώματος Ι/Φ σκάφους στην Κάσο-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στους Παξούς-Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο-Θάνατοι λουόμενων στο Αλιβέρι, στη Ζάκυνθο και στη Λέρο

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με το θάνατο μίας 40χρονης αλλοδαπής (υπήκοος Γαλλίας), μέλος πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, τις βραδινές ώρες την 08/07/2024, γνωρίζεται ότι ο 46χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του σκάφους, συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου κι αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής διαταγής Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κάσου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Παξών από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-υδροπτέρυγου (Ε/Γ-Υ/Γ) ¨ΠΑΞΟΣ ΑΪΛΑΝΤ¨ Ν.Π. 12455 ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από το νέο λιμάνι της Κέρκυρας προς το λιμάνι των Παξών, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή. Το Ε/Γ-Υ/Γ κατέπλευσε στους Παξούς με συμβατική πλεύση και τη χρήση μόνο της αριστερής κύριας μηχανής, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους ενενήντα (90) επιβάτες του. Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών αρχικά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΠΑΞΟΣ ΑΪΛΑΝΤ¨ και στη συνέχεια, κατόπιν προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού, του επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου προς το λιμάνι της Λευκίμμης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Κεφαλληνίας και του Φισκάρδου από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ακυβερνησία ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Γαλλίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι του Φισκάρδου. Στο σημείο μετέβη προς παροχή συνδρομής το ταχύπλοο (Τ/Χ) ¨ΘΑΛΑΣΣΑ¨ Τ.Α. 78, όπου εντόπισε το Ι/Φ σκάφος με τους δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του (υπηκόοι Γαλλίας) να είναι καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή του Τ/Χ σκάφους, το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Φισκάρδου. Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Αλιβερίου ότι μια 76χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από την παραλία ¨ΚΑΡΑΒΟΣ¨ στο Αλιβέρι. Η 76χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ζακύνθου ότι μια 90χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, με τη συνδρομή στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου. Η 90χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου ότι ένας 76χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία ¨ΓΟΥΡΝΑ¨. Ο 76χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κρατικό Θεραπευτήριο-Γενικό Νοσοκομείο της Λέρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

Σχετικές εικόνες