Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με το θάνατο άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Πάτρα την 08.08.2023 - Θάνατος ναυτικού σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Πύλο - Τραυματισμός αλιεργάτη στη Μύρινα -

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε η σορός άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, απογευματινές ώρες την 08.08.2023, από τη θαλάσσια περιοχή της πλαζ Πατρών.

Πρόκειται για 76χρονο ημεδαπό.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου που ελλιμενίζεται στην περιοχή του Αργοσαρωνικού, ότι ημεδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας Α’ μηχανικού) απεβίωσε.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου, για προσάραξη Ι/Φ σκάφους σημαίας Γερμανίας, σε αμμώδη αβαθή, εντός του όρμου ¨ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑ¨ του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω Ι/Φ αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πύλου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Πύλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, από τον κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους, για τον τραυματισμό 58χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη, που έλαβε χώρα την 08.08.2023.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, κατά τη διάρκεια εργασίας του εντός του Α/Κ σκάφους, γλίστρησε και έπεσε στο κατάστρωμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο δεξί άνω άκρο. Στη συνέχεια, ο 58χρονος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, από υπαλλήλους του Τελωνείου Αλεξανδρούπολης, ότι κατά την διαδικασία αποσφράγισης - εκτελωνισμού συρμού φορτηγού οχήματος (ελκυστήρα και επικαθήμενου ρυμουλκούμενου), εντοπίστηκαν μέσα στην καρότσα του, τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 26, 27 και 26 ετών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ο ελκυστήρας και το επικαθήμενο όχημα, ενώ συνελήφθησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί και ο 42χρονος οδηγός του ως διακινητής.

*****

Στη σύλληψη ενός 31χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα ¨ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ¨ ν. Σαμοθράκης, για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. (απείθεια).

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 48χρονος αλλοδαπός επιβάτης Κ/Ζ πλοίου σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 35ν.μ. νότια της Καλαμάτας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, όπου ο ασθενής μετεπιβιβάστηκε σε Ε/Γ - λάντζα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ¨ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ¨ Ν.Π. 11045, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Κίσσαμο - Αντικύθηρα - Κύθηρα - Γύθειο, ότι δεν κατάφερε να προσεγγίσει τον λιμένα ν. Αντικυθήρων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, και συνέχισε τον πλου του προς τον λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων.

Στο πλοίο επέβαιναν έντεκα (11) επιβάτες, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα και ένα (01) δίκυκλο με προορισμό τον λιμένα ν. Αντικυθήρων, ενώ στον οικείο λιμένα δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-42χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π. 10032 και

-51χρονης, από τον λιμένα ν. Γαύδου στον λιμένα Χώρας Σφακίων, με το Ε/Γ - Δ/Ρ ¨ΚΑΛΥΨΩ¨ Ν.Χ. 240.

Σχετικές εικόνες