Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 10 ατόμων μετά από καταδίωξη στην Κω - Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά - Ανατροπή σκάφους στο Πόρτο Λάγος

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 10 ατόμων μετά από καταδίωξη στην Κω χθες, γνωρίζεται ότι στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 30 Ν. 4251/2014 (Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις), του άρθρου 306 ΠΚ (Έκθεση), του άρθρου 187 ΠΚ (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα).

*****

Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, ενημερώθηκε από το Λιμενικό Φυλάκιο Ξαβερίου, για μικρής έκτασης ρύπανσης, έκτασης περίπου είκοσι τετραγωνικών μέτρων (20τ.μ.) από ελαφριά πετρελαιοειδή, μεταξύ προβλήτας και κρουαζιερόπλοιου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσε το ανωτέρω περιστατικό, ενώ με μέριμνα του ναυτικού πράκτορα του εν λόγω Κ/Ζ πλοίου ανατέθηκε η απορρύπανση της περιοχής σε ιδιωτική εταιρεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους, ενημερώθηκε από ιδιώτη, για την ανατροπή μικρού σκάφους με ιστίο, στο οποίο επέβαινε ένας 61χρονος ημεδαπός στην παραλία Ερασμίου.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Ο 61χρονος εντοπίστηκε στην ανωτέρω παραλία, όπου είχε εξέλθει με ιδία μέσα.

Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Σχετικές εικόνες