Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 18 αλλοδαπών στη Λέρο – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 21 αλλοδαπών 18 ν.μ. νότια της Γαύδου - Εντοπισμός 5 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο - Ημιβύθιση ιστιοφό

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό δέκα οχτώ (18) αλλοδαπών στη Λέρο τις πρωινές ώρες χθες, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης και κατόπιν λήψης καταθέσεων, συνελήφθη ένας 20χρονος αλλοδαπός εκ των 18 για παράνομη είσοδο στη χώρα, διακίνηση κατ’ εξακολούθηση και έκθεση ζωής σε κίνδυνο, κατά παράβαση των άρθρων 83 του Ν. 3386/05, των άρθρων 29-30 του Ν. 4251/14 και του άρθρου 306 του Π.Κ. αντίστοιχα.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός (21) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 18 ν.μ. νότια της Γαύδου, τις βραδινές ώρες χθες, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί εκ των 21, ηλικίας 27 και 19 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων. Οι δύο (02) αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨ και του άρθρου 45 του Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος αποβίβασε άτομα στην περιοχή του Καρνάγιου στη Ρόδο. Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο αφού εντόπισε το Τ/Χ, το ακινητοποίησε μετά από καταδίωξη. Παράλληλα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν από ξηράς πέντε (05) αλλοδαπούς (2 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικους). Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 47χρονος χειριστής του Τ/Χ ως διακινητής, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα της Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για εισροή υδάτων σε ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος, το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στη μαρίνα του λιμένα της Θάσου. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση του σκάφους χωρίς επιβαίνοντες. Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ενός επαγγελματία αλιέα πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων και διακοπή της εισροής υδάτων, με αποτέλεσμα το Ι/Φ να επανέλθει στην αρχική θέση πλεύσης του. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Θάσου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-14χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-84χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ” Ν. ΣΚΙΑΘ. 46.

Σχετικές εικόνες