Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 24 ατόμων και μιας σορού άντρα στην Τήλο – Παροχή συνδρομής σε σκάφος σε δυσχερή θέση στη Νέα Μηχανιώνα – Αποβίβαση επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Ζάκυνθο

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό 24 ατόμων και μιας σορού άντρα στην Τήλο, την 10/05/2024, γνωρίζεται ότι κατόπιν ερευνών που διενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδιών της Τήλου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα, επιπλέον τρεις (03) αλλοδαποί.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή της Νέας Μηχανιώνας ενημερώθηκε για Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση λόγω εμπλοκής του σε δίχτυα, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 0,6 ν.μ. νότια του λιμένα Αγγελοχωρίου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ “ΤΟΥΛΑ” Σ.Θ. 1326, στο οποίο επέβαιναν στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και ιδιώτης δύτης. Με τη συνδρομή του δύτη πραγματοποιήθηκε απεμπλοκή των διχτύων από το σκάφος, το οποίο κατέπλευσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στον λιμένα της Νέας Μηχανιώνας.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή του Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, ότι κατά τη διάρκεια του πλου προς το Ναυάγιο, στη θαλάσσια περιοχή “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ”, 71χρονος αλλοδαπός επιβάτης αισθάνθηκε πόνους στη μέση του.

Αμέσως ο κυβερνήτης του σκάφους μετέφερε τον 71χρονο στο λιμάνι Αγίου Νικολάου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από τη Λιμενική Αρχή του Αγίου Νικολάου Βολιμών που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του σκάφους για παράβαση του άρθρου 314 του Π.Κ. (Σωματική βλάβη από αμέλεια).

Σχετικές εικόνες