Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 26 ατόμων στη Γαύδο – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος στη Χαλκίδα - Σύλληψη αλλοδαπού στη Ρόδο - Αλιευτική παράβαση στη Σαλαμίνα - Διακομιδές ασθενών

AII 616
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 26 ατόμων στη Γαύδο χθες, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν ένας 24χρονος και ένα 20χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι διακινητές.


*****

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας ενημερώθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος, το οποίο ήταν προσδεμένο, άνευ επιβαινόντων, στον λιμένα Πολιτικών βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικεία Λιμενικής Αρχής καθώς και Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο κατέσβησε πλήρως την πυρκαγιά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, το οποίο ανελκύστηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Στη σύλληψη ενός 44χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον λιμένα Ακαντιάς Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.


*****

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε παρασυρόμενη λέμβο χωρίς επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του φάρου Ηλιαχτής Σαλαμίνας, διαπιστώθηκε ανακριβής εξωτερική σήμανση σε αυτήν, καθώς και ύπαρξη διχτυών αλιείας, χωρίς η λέμβος να κατέχει άδεια επαγγελματικής αλιείας.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της λέμβου και βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ τα δίχτυα κατασχέθηκαν.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-63χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI” Ν. Λ. 103/21 και

-73χρονης, από τον λιμένα Μανδρακίου ν. Νισύρου προς τον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν. Κω 40

Σχετικές εικόνες