Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 30 αλλοδαπών στην Τήλο την 23.04.2024 – Αποβίβαση μέλους πληρώματος και επιβάτη από Κ/Ζ πλοίο στα Χανιά – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στην Κάσο και στη Νάξο

λιμανι χανίων
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 30 αλλοδαπών στην Τήλο την 23.04.24, γνωρίζεται ότι τις απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, σε συνεργασία με στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού της Τήλου, πλησίον του οικισμού λιβαδιών της Τήλου, τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως κυβερνήτες του σκάφους και συνελήφθησαν κατά παράβαση του αρ. 25 Ν.5038/23.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων από τον Πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “VISTA” σημαίας MARSHALL ISLANDS ότι, κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού του στο λιμάνι της Σούδας, δύο επιβαίνοντες, ένας 41χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος και ένας 78χρονος αλλοδαπός επιβάτης, έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 41χρονος και ο 78χρονος αποβιβάστηκαν από το «VISTA» και παρελήφθησαν από ιδιωτικό ασθενοφόρο με σκοπό την διακομιδή τους σε ιδιωτική κλινική, όπου παραμένουν για νοσηλεία.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 22 και 24 ετών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ η 24χρονη κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για λογαριασμό του ανήλικου τέκνου της, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή της Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ'' Ν. Π 10883, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι της Κάσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τα λιμάνια Ανάφης, Θήρας, Πειραιά.

Στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση πέντε (05) επιβάτες και δύο (02) Ι/Χ.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2’’ Ν. Π 10764, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι της Πάρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για το λιμάνι του Πειραιά.

Στο πλοίο επέβαιναν εκατόν ενενήντα (190) επιβάτες και τέσσερα (04) Ι/Χ προς αποβίβαση, ενώ στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση εκατόν εβδομήντα τέσσερις (174) επιβάτες, επτά (07) Ι/Χ, δύο (02) Δ/Κ, σαράντα ένα (41) Φ/Γ και ένα(01) Λ/Φ, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της ναυτιλιακής εταιρείας.

Σχετικές εικόνες