Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 32 ατόμων και 2 σορών στη Λέσβο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό τριάντα δύο ατόμων και δύο σορών στη Λέσβο χθες, γνωρίζεται ότι στελέχη ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν τις πρωινές ώρες σήμερα επιπλέον δύο αλλοδαπούς στην επαρχιακή οδό Θέρμης.

Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ “ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ” Μαυροβουνίου, όπου διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν στη λέμβο που προσέγγισε στην ακτή στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου Λουτρόπολης Θέρμης χθες.

Συνολικά διασώθηκαν τριάντα τέσσερα άτομα και ανασύρθηκαν δύο σοροί.

*****

Ενημερώθηκε, τις απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΡΗΤΗ ΙΙ'' Ν. Χανίων 25, ότι κατά τη διάρκεια δοκιμαστικού πλου από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος για την περιοχή του Σαρωνικού κόλπου με επιστροφή στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσιάστηκε αύξηση της θερμοκρασίας στο Νο 4 κουζινέτο της αριστερής κύριας μηχανής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του ''ΚΡΗΤΗ ΙΙ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Το πλοίο που είχε προγραμματισμένο απόπλου για εκτέλεση δρομολογίου στις 21:00 με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου, αντικαταστάθηκε από το Ε/Γ – Ο/Γ ΄΄ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ΄΄ το οποίο απέπλευσε στις 21:50.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-63χρονης, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-71χρονης, από τον όρμο Πεύκου Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν. Ραφήνας 73,

-73χρονου, από το λιμάνι της ν. Τήνου στο λιμάνι της ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25,

-75χρονου, από το λιμάνι Άγνωντα ν. Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ” Ν. Σ. 158 και

-02χρονης, από το λιμάνι ν. Αλόννησου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν. Σ. 166.

Σχετικές εικόνες