Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 37 ατόμων νότια της Γαύδου - Τραυματισμός κυβερνήτη Ι/Δ-Α/Ψ σκάφους στη Μύρινα – Σύλληψη ημεδαπού στο Νυδρί – Συνδρομή και απεγκλωβισμός ατόμου στη Κέρκυρα – Διακομιδή ασθενούς

DSC_3393
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 37 αλλοδαπών νότια της Γαύδου, τις πρωινές ώρες σήμερα, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 22 ετών, ως διακινητές των υπολοίπων, κατά παράβαση του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨ και του άρθρου 45 του Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το σκάφος μεταφοράς.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μύρινας, για περιστατικό πτώσης ενός άνδρα στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, ένας αλλοδαπός κυβερνήτης (υπήκοος Γαλλίας) ιδιωτικού σκάφους αναψυχής (Ι/Δ-Α/Ψ) σημαίας Γαλλίας, κινούμενος στη πασαρέλα του σκάφους, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα. Το σκάφος βρισκόταν προσεδεμένο στο λιμάνι της Μύρινας. Ο άνδρας, ανασύρθηκε από ιδιώτες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Νυδρίου, προέβησαν στη σύλληψη ενός 35χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 337 του Π. Κ. (Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας) και του άρθρου 334 του Π.Κ. (Διατάραξη οικιακής ειρήνης), στο λιμάνι Νικιάνας Λευκάδος. Συγκεκριμένα, δύο (02) επιβαίνοντες σε ένα επιβατικό – τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος, δήλωσαν ότι ο 35χρονος ανέβηκε στο κατάστρωμα του πλοίου, χωρίς τις συναίνεση κανενός και προέβη σε άσεμνες πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδος.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Παλαιοκαστρίτσας, για την ύπαρξη μίας 54χρονης αλλοδαπής (υπήκοος Πολωνίας) σε δυσχερή θέση, στη δύσβατη περιοχή «Γυαλί Γιαννάδων» Κέρκυρας. Στο σημείο έσπευσε το ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος «Μαλιμπού» Τ.Κ. 68 Α’, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εντόπισαν και απεγκλώβισαν την 54χρονη. Η προαναφερθείσα, είχε τραυματιστεί στο δεξί πόδι και μεταφέρθηκε με το Τ/Χ σκάφος στη περιοχή Ερμόνων Κέρκυρας, από όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 44χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες