Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 41 ατόμων στα Χανιά την 11.12.2023 - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 15 ατόμων στην ν. Γαύδο την 11.12.2023 - Σύλληψη άνδρα στην Ηγουμενίτσα - Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθεν

Μυτιλήνη
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 41 ατόμων στα Χανιά, τις μεσημβρινές ώρες την 11.12.2023, γνωρίζεται ότι, συνελήφθησαν δύο από τους σαράντα ένα αλλοδαπούς, ηλικίας 33 και 25 ετών, για παράβαση του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδο στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Παράνομη Διακίνηση Παράτυπων Μεταναστών”, των άρθρων 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και 306 Π.Κ. “Έκθεση”.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 15 ατόμων στη ν. Γαύδο, τις μεσημβρινές ώρες την 11.12.2023, γνωρίζεται ότι, συνελήφθη ένας 39χρονος αλλοδαπός από τους προαναφερθέντες, για παράβαση του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδο στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Παράνομη Διακίνηση Παράτυπων Μεταναστών” και του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, κατά την εκφόρτωση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σημαίας Ιταλίας, προερχόμενο από το εξωτερικό, διενεργήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 24χρονο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εξαφανιστεί η εγγραφή του αριθμού πλαισίου του οχήματος. Σε περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το εν λόγω Ι.Χ.Ε. όχημα έχει ως ιδιοκτήτρια εταιρεία διαφορετική από την αναγραφόμενη στην άδεια κυκλοφορίας του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.


*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, εντοπίστηκαν δύο ερασιτέχνες αλιείς να έχουν αλιεύσει με υποβρύχια αλιεία (ψαροντούφεκο), ο μεν πρώτος δεκαεννέα κιλά και διακόσια γραμμάρια χταπόδια, υπερβαίνοντας το νόμιμο επιτρεπόμενο όριο των πέντε κιλών, ο δε δεύτερος ένα ροφό (epinephelus marginatus) μήκους είκοσι πέντε εκατοστών, αντί του νόμιμου ελάχιστου μεγέθους των σαράντα πέντε εκατοστών, για το συγκεκριμένο είδος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και η εν λόγω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-βρέφους, από το λιμάνι της Λέρου στο λιμάνι “ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ” της Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-90χρονου, από το λιμάνι της Κάσου στο λιμάνι της Σητείας, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ¨ Ν.Κ. 02.

Σχετικές εικόνες