Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 44 αλλοδαπών στη Νίσυρο - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Ιθάκη - Αποβίβαση ασθενούς στη Θήρα - Διακομιδή ασθενούς

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών στην επαρχιακή οδό Μανδρακίου Νικείων στη Νίσυρο, τις πρωινές ώρες χθες, γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, δύο (02) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 28 και 23 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής συλλεχθέντα στοιχεία, το κατασχεθέν σκάφος είχε εκκινήσει από το Μπόντρουμ Τουρκίας, ενώ οι αλλοδαποί κατέβαλαν έκαστος 3.500 ευρώ περίπου για την μεταφορά τους.

Οι δύο αλλοδαποί διακινητές, συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Κώδικας μετανάστευσης”, του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα” και του άρθρου 187 του Π.Κ. “Εγκληματική οργάνωση”.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κω και Νισύρου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Ιθάκης ενημερώθηκε για μηχανική βλάβη ιστιοφόρου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νότια του Κιονίου Ιθάκης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ–Τ/Ρ “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” Ν. Λευκάδας 193, με τη συνδρομή του οποίου το Ι/Φ κατέπλευσε στο λιμάνι του Βαθέως, συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, ενώ παράλληλα συνελήφθη ο κυβερνήτης για παράβαση του άρθρου 235 (Παράβασις υπηρεσιακών υποχρεώσεων πλοιάρχου και πληρώματος) σε συνδυασμό με το άρθρο 46 (Ναυτιλιακά έγγραφα) του Ν.Δ. 187/1973 και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας, από τον ναυτικό πράκτορα κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μάλτας, ότι 46χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του πλοίου, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο λόγω ασθένειας. Η 46χρονη, με τη συνδρομή Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, αποβιβάστηκε στο λιμάνι Αθηνιού της Θήρας, από όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική, ενώ το Κ/Ζ πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του για το λιμάνι του Ηρακλείου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίστηκε από το λιμάνι του Μαγγανίτη της Ικαρίας στο λιμάνι του Καρλοβασίου της Σάμου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ” Ν.Σ. 478, 32χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης

Σχετικές εικόνες