Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 91 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Γαύδο – Σύλληψη ατόμων για παράνομη αλιεία αχινών στην Καβάλα - Προσάραξη Α/Κ σκάφους στο Αγκίστρι– Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

IMG_0880
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό συνολικά ενενήντα ενός (91) αλλοδαπών στην παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ” της Γαύδου, τις πρωινές ώρες την 12/03/24, γνωρίζεται ότι οι υπόλοιποι εξήντα τρεις (63) αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΣΑΜΑΡΙΑ» Ν.Χ. 16, στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και από εκεί, με τη συνοδεία στελεχών της Λιμενικής Αρχής Χανίων, σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στον Καλαθά Χανίων.

Επίσης, συνελήφθησαν ακόμα δύο (02) εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 30 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 “Παράνομη Είσοδος στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Διευκόλυνση” και των άρθρων 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και 306 Π.Κ. “Εκθεση”. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε τις απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Φυλάκιου Ελευθέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στην Νέα Πέραμο Καβάλας, διαπιστώθηκε ότι τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 30, 32 και 33 ετών, είχαν αλιεύσει και μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. όχημα έξι χιλιάδες εβδομήντα (6.070) τεμάχια του είδους “ΑΧΙΝΟΣ”, καθ' υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου και κάτω των προβλεπόμενων διαστάσεων, συνολικού καθαρού βάρους εκατόν ενενήντα (190) κιλών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 32χρονος και ο 33χρονος και αναζητείται ο 30χρονος, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αχινών κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Ενημερώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας για την προσάραξη Α/Κ σκάφους, με έναν επιβαίνοντα στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι Σκάλας Αγκιστρίου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν Α/Κ σκάφος στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ο 61χρονος κυβερνήτης και μοναδικός επιβαίνων του σκάφους αποβιβάσθηκε στην παραλία, ενώ το προσαραγμένο σκάφος αποκολλήθηκε και στη συνέχεια προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι Σκάλας Αγκιστρίου, με τη συνδρομή του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους «ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ» Ν.Π. 3356.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 61χρονος για παράβαση των άρθρων 277 “Πρόκληση ναυαγίου”, 299 “Επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών” του Π.Κ. και του άρθρου 42 του Ν. 2696/99, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Α/Κ σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 36χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-νεογνού, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-73χρονης, από το λιμενίσκο Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π – Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158,

-5χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-64χρονης και 53χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σκύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες