Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό αλλοδαπών στα Κύθηρα – Θάνατος ημεδαπού στη Βοιωτία - Σύλληψη ημεδαπού στη Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό αλλοδαπών στα Κύθηρα, την 29-08-2021, γνωρίζεται ότι, συνελήφθησαν δύο (02) εκ των εβδομήντα δυο (72) αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 36 ετών, για παράβαση των άρθρων 29 και 30 Ν.4251/2014.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης μαρτυριών προέκυψε ότι οι δύο (02) αλλοδαποί είχαν υπό τη διακυβέρνησή τους το Ι/Φ σκάφος με το οποίο μετέφεραν τους εβδομήντα (70) αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΡΙΛΕΖΑ'' Δηλεσίου Βοιωτίας, 76χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Στη σύλληψη 36χρονου ημεδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβαση του οχήματος από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το εξωτερικό, διαπιστώθηκε πως μετέφερε συσκευασίες με εύφλεκτο και διαβρωτικό φορτίο, διαφόρων κατηγοριών, συνολικού βάρους 3.725 κιλών.

Οι συγκεκριμένες ποσότητες δεν επιτρέπεται να μεταφέρονται στο εν λόγω πλοίο, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω Φ/Γ όχημα δεν έφερε την προβλεπόμενη εξωτερική σήμανση, η οποία να υποδηλώνει ότι το όχημα μεταφέρει επικίνδυνο φορτίο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

84χρονου από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

80χρονου από το λιμένα ν. Κέας στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,

29χρονης από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

67χρονου από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. .