Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 36 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Άκρου Ταίναρου την 14.10.2023 - Εντοπισμός 77 ατόμων και σύλληψη των 2 διακινητών τους στο Ηράκλειο - Σύλληψη γυναίκας στην Κω - Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 36 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Άκρου Ταίναρου την 14.10.2023, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 52 και 46 ετών, ως οι διακινητές των υπόλοιπων διασωθέντων αλλοδαπών, για παράβαση του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών”, καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση ζωής σε κίνδυνο”.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.


*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων, από αλιέα, για την ύπαρξη ακυβέρνητου μηχανοκίνητου σκάφους, σε απόσταση περίπου 1,5 ν.μ. από την παραλία “ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ”.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή από το Α.Τ. Φαιστού, για τον εντοπισμό εξήντα πέντε (65) αλλοδαπών στην περιοχή “ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ”, ενώ στην περιοχή ¨ΒΑΘΥ¨ του Δήμου Φαιστού εντοπίστηκαν ακόμα δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί. Οι συνολικά εβδομήντα εννέα (79) αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ηρακλείου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 35 και 44 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. “Συναυτουργία”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση” και του άρθρου 187 παρ. 2 Π.Κ. “Σύσταση συμμορίας”, ενώ το εν λόγω σκάφος κατασχέθηκε.


*****

Στη σύλληψη μιας 57χρονης ημεδαπής προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, για παράβαση του άρθρου 216 Π.Κ. Παρ. 1 & 2 “Πλαστογραφία” και του άρθρου 175 Π.Κ. “Αντιποίηση αρχής”.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 55χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες