Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 38 ατόμων νότια της Γαύδου την 27/12/23 – Εντοπισμός 24 ατόμων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 38 ατόμων νότια της Γαύδου την 27/12/23, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν σήμερα δύο εκ των τριάντα οκτώ αλλοδαπών, ηλικίας 21 και 18 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 “Παράνομη Είσοδος στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Διευκόλυνση” και των άρθρων 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και 306 Π.Κ. “Εκθεση”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή Πλωμαρίου Λέσβου, εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ελληνικές ακτές. Πραγματοποιήθηκαν φωτεινά και ηχητικά σήματα, με τον χειριστή του ταχυπλόου να μη συμμορφώνεται και να προβαίνει σε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη από τη βοηθητική λέμβο του Περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια ακινητοποίηση του ταχυπλόου και σύλληψη του 22χρονου διακινητή.

Επί του σκάφους επέβαιναν επιπρόσθετα είκοσι τέσσερα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε, όπως επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του διακινητή.

*****

Στη σύλληψη 57χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις”.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία εκτελωνισμού συρμού (ελκυστήρα και επικαθήμενου) Φ/Γ οχήματος με οδηγό τον 57χρονο, εντοπίστηκαν μέσα στην καρότσα πέντε αλλοδαποί, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25, 68χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες