Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη ημεδαπού στην Κέρκυρα – Συλλήψεις για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Μυτιλήνη - Διακομιδή ασθενούς

1.
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 26-04-2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των τριών χιλιάδων διακοσίων ενενήντα τεσσάρων ευρώ και ενενήντα λεπτών (3.294,90€).

*****

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας ένας 38χρονος ημεδαπός για παράβαση του άρθρου 42 του Π.Κ. «ΑΠΟΠΕΙΡΑ» και 372 του Π.Κ. «ΚΛΟΠΗ».

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ο ανωτέρω, εντός του λιμένα Κέρκυρας κατά την προσπάθεια του να διαρρήξει σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους "CANARY'' σημαίας Ουκρανίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2,4 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Ρόδου .

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Ν.Ρ. 42, όπου εντόπισε το "CANARY'' με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο νέο καρνάγιο Ρόδου, όπου προσέδεσε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω ιστιοφόρου, μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, επί του επιβατηγού λιμένα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Επίσης, για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός οδηγός δίκυκλης μοτοσυκλέτας, βραδινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Αίγινας στην μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 69χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες