Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 02-04-2023 - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Σαλαμίνα - Αδυναμία προσέγγισης ΕΓ-ΟΓ πλοίου στην Ανάφη - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Διακομιδή ασθενούς

xalkida
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 02-04-2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των δύο χιλιάδων εκατόν σαράντα δύο ευρώ και εξήντα επτά λεπτών (2.142,67€).

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, ότι το Ι/Φ σκάφος ''BAHARI'' σημαίας Πολωνίας είχε προσαράξει σε αμμώδη βυθό, στη θαλάσσια περιοχή εντός του κόλπου ''ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ'' ν. Σαλαμίνας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και έναν (01) ημεδαπό.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Το ''BAHARI'' αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., στον νέο μόλο ''ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ''.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε ότι κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα ν. Ανάφης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το ανωτέρω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηρακλείου για λιμένα Ανάφης και Θήρας, ενώ συνέχισε το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα ν. Θήρας.

Στον λιμένα ν. Ανάφης ανέμεναν προς επιβίβαση είκοσι δύο (22) επιβάτες, πέντε (05) οχήματα και οκτώ (08) Φ/Γ οχήματα, ενώ στο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” επέβαινε ένας (01) επιβάτης και ένα Φ/Γ όχημα, προς αποβίβαση.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στα πλαίσια διενέργειας ελέγχων, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στο λιμενάρι Πολιτικών Ευβοίας, εντοπίστηκε 50χρονος ημεδαπός να έχει αλιεύσει διακόσια είκοσι (220) άτομα αχινών καθ' υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου ανά ημέρα ανά ερασιτέχνη αλιέα και σε απαγορευμένη χρονική περίοδο..

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αχινών και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ''ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΥ'' ν. Ιθάκης στον λιμένα ''ΣΑΜΗΣ'' ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 40χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες