Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 11-06-2023 - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Ιθάκη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στα Σφακιά - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα -

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 11-06-2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των δεκατριών χιλιάδων πεντακοσίων δύο ευρώ και οκτακοσίων εξήντα δύο λεπτών (13.502,862€).

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,  για παροχή συνδρομής στο Ι/Φ σκάφους “EPICUR” σημαίας Πολωνίας, λόγω δυσλειτουργίας του εργάτη άγκυρας, στη θαλάσσια περιοχή 7 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Ιθάκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το “EPICUR” με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, το ανωτέρω σκάφος, με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χώρας Σφακίων, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Δ/Ρ πλοίου ''ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ'' Ν.Χανίων 34, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Χώρας Σφακίων προς λιμένες τοπικών γραμμών νοτιοδυτικής Κρήτης, παρουσίασε βλάβη στην αντλία του γλυκού νερού της ηλεκτρομηχανής.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και επιθεώρησης του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων (Τ.Κ.Ε.Π.) Χανίων.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή “ΥΨΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ” Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας, εντοπίστηκε ένας ερασιτέχνης αλιέας να έχει αλιεύσει τρία κιλά (3 kg) όστρακα του είδους “ΣΤΡΟΜΠΟΣ”, είδος απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου για περιστατικό πτώσης οχήματος χωρίς επιβαίνοντες στη θάλασσα, στην προβλήτα “ΜΠΑΛΤΙΖΑΣ” Πορτοχελίου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι ένα Ι.Χ.Ε. όχημα άνευ οδηγού έπεσε στην θάλασσα προσκρούοντας σε παραβεβλημένη ερασιτεχνική λέμβο χωρίς επιβάτες, προκαλώντας υλικές ζημιές και εισροή υδάτων.

Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και η ερασιτεχνική λέμβος ανελκύστηκαν από ιδιωτικό γερανό, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονης, από τον λιμένα ν. Φολέγανδρου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 53,

-75χρονης, από τον λιμένα ν. Ανάφης στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ ΜΕΓΚΑ ΣΤΑΡ” Ν. Θήρας 147,

-80χρονης, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν. Π. 8745,

-63χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25,

-22χρονου και 77χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν. Νάξου 67.

Σχετικές εικόνες