Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 26-04-2023 - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Λαύριο

DSC_9601.1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 26-04-2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των τριών χιλιάδων εννιακοσίων πενήντα επτά ευρώ και ογδόντα επτά λεπτών (3.957,87€).

*****

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας και Καρύστου για μηχανική βλάβη λόγω δυσλειτουργίας στα χειριστήρια ελέγχου της γέφυρας του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄AQUA BLUE΄΄ Ν.Π. 12393, στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. βόρεια ν. Κέας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Λαυρίου προς τους λιμένες Αγίου Ευστρατίου, Λήμνου, Καβάλας, με 87 επιβάτες και 50 άτομα πλήρωμα.

Το εν λόγω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα Λαυρίου, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του με ασφάλεια.

Από την Λιμενική Αρχή Λαυρίου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ΄΄AQUA BLUE΄΄ ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και αποκατάστασης βλάβης, ήρθη η απαγόρευση και εν συνεχεία το πλοίο πραγματοποίησε το δρομολόγιο του. Από το συμβάν δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρουσιάστηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες