Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στην Μυτιλήνη την 02-09-2021 - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στον Κίσσαμο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Μυτιλήνη την 02-09-2021, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται συνολικά στο ποσό των διακοσίων ενενήντα έξι ευρώ και ογδόντα πέντε λεπτών (296,85€).

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 41 και 40 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κισσάμου για προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ‘"ARGENTINA’’ N.Π. 8975 σε αβαθή στην θαλάσσια περιοχή του Μπάλου Κισσάμου, με τέσσερις επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

‘Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε ιδιωτικό ναυαγοσωστικό σκάφος καθώς και Τ/Χ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την προσάραξη καθώς και την μη ύπαρξη ρήγματος, ενώ οι τρεις επιβαίνοντες του σκάφους είχαν αποβιβαστεί από το σκάφος με ασφάλεια και ο ένας παρέμεινε για την επιτήρησή του.

Διενεργείται προανάκριση από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Συβότων για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με όνομα ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ’’ Ν.Π. 11010, στην θαλάσσια περιοχή ΄΄Κάρβουνο Συβότων΄΄.

Στην περιοχή έσπευσε για συνδρομή το Ε/Π-Α/Ψ σκάφος ΄΄ΓΛΑΡΟΣ 15΄΄ Τ.Η. 138 Α΄ με επιβαίνοντα στέλεχος Λιμενικής Αρχής όπου αποκόλλησε και ρυμούλκησε το ιστιοφόρο σε ασφαλές σημείο. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Συβότων που διενεργεί προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ΄΄ μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.