Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων και σε προχωρημένη σήψη στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης την 19/06/22 – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Αίγινα – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Μήλο – Διακομιδή ασθενούς

ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων και σε προχωρημένη σήψη στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης την 19/06/22, γνωρίζεται ότι, μετά τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και έρευνας από αρμόδια Υπηρεσία ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποιήθηκε η εν λόγω σορός.

Πρόκειται για αλλοδαπό, ηλικίας 24 ετών.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824 ότι, ενώ βρισκόταν εν πλω έξω από τον λιμένα Αίγινας και προερχόμενο από τον λιμένα Πειραιά, το εν λόγω πλοίο παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το “ΑΘΗΝΑ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιά -Αίγινα -Αγκίστρι, κατέπλευσε και προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 73 επιβάτες, 33 εκ των οποίων είχαν ως προορισμό τον λιμένα Αγκιστρίου και προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Μήλου, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη σε αμμώδη αβαθή του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''ΝΕΑΡΧΟΣ'' Ν. Λαυρίου 482, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΜΠΟΜΠΑΡΔΑ” όρμου Αδάμαντα.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και το Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΦΛΩΡΑ Β” Τ. Λαυρίου 985, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου, με τους τρεις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΕΑΡΧΟΣ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25, 78χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες