Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Μάνη - Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στα Χανιά - Θαλάσσια ρύπανση στη Θεσσαλονίκη - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον λιμένα Πειραιά - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ'' Δήμου δυτικής Μάνης την 05.04.2023, γνωρίζεται ότι ταυτοποιήθηκε η σορός του.

Πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 57 ετών.

*****

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Χανίων για παράβαση του ν. 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στον επιβατικό λιμένα Σούδας, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ανωτέρω αλλοδαπό, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ΔΟΥΚΑ'' Κ9, βρέθηκε να κατέχει δύο (02) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανώς κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους σαράντα ενός γραμμαρίων και δέκα δεκάτων του γραμμαρίου (41,10 gr).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στην Χημική Υπηρεσία Χανίων προς περαιτέρω ανάλυση.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης πλησίον κρηπιδώματος στον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από ιριδίζον φιλμ πετρελαιοειδών, έκτασης περίπου εβδομήντα τετραγωνικών μέτρων (70 τ.μ.), σε ένα τμήμα μεταξύ κρηπιδώματος και Φ/Γ πλοίου που ήταν παραβεβλημένο στην ανωτέρω περιοχή, λόγω υπερχείλισης της δεξαμενής πετρελαίου του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου.

Από τον οικείο φορέα διαχείρισης ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο, με πόντιση πλωτών φραγμάτων και χρήση απορροφητικών υλικών στην ανωτέρω περιοχή, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του εν λόγω πλοίου, ανατέθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία οι αντίστοιχες εργασίες απορρύπανσης, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του φιλμ εντός του πλωτού φράγματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α’ Μηχανικός, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην περιοχή του κεντρικού λιμένα (πύλη Ε6).

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι 80χρονος πεζός άνδρας είχε παρασυρθεί από Ι.Χ.Ε. όχημα, με 22χρονη οδηγό.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά ''Ο Άγιος Παντελεήμων''.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-43χρονου, από τον λιμένα ν. Ηρακλειάς στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64

Σχετικές εικόνες