 
                    Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή του εμπορικού λιμένα Μυτιλήνης, τις πρωινές ώρες την 25.10.25, η σορός αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. Πρόκειται για 61χρονο ημεδαπό.
*****
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 79 αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Γαύδου, τις πρωινές ώρες την 30.10.25, συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Νότιου Σουδάν) ως ο διακινητής των υπολοίπων, ο οποίος τους μετέφερε από το Τομπρούκ Λιβύης στην Ελλάδα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο 18χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διευκόλυνση” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023 σε συνδυασμό με το άρθρο 306 του Π.Κ. “Έκθεση”.
*****
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων από ένα Πλοίο της δύναμης της FRONTEX, για τον εντοπισμό και τη διάσωση 49 αλλοδαπών επιβαινόντων (48 άντρες και 1 γυναίκα) σε λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Γαύδου. Οι αλλοδαποί, με τη συνδρομή ενός Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων, συνοδεία στελεχών της Λιμενικής Αρχής. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Περάματος από τον πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Λ” Ν.Π. 11859, για αδυναμία ανύψωσης του καταπέλτη κατά την διαδικασία απόπλου του πλοίου. Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Παλούκια Σαλαμίνας με 134 επιβάτες, 62 Ι.Χ.Ε και 25 Δ/Κ. Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Λ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-77χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ” Ν.Σ. 46,
-77χρονου, από το λιμάνι της Πάτμου στο λιμάνι Μυρτιών Καλύμνου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-52χρονης, από το λιμάνι της Ανάφης στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΕΦΕΛΗ” Ν.Θ. 43.
 
						